TK-Verkiezingen op 22 januari 2003. Op emancipatie.nl tref je aan:
Vrouwelijke kandidaten. Vrijwel alle partijen willen uitdrukkelijk meer vrouwen op verkiesbare plaatsen. Wat komt er van hun goede bedoelingen terecht?
Vrouwen op de definitieve kandidatenlijsten per partij en in een totaal-overzicht (geactualiseerd, 15 december 2002)
Maria van der Hoeven (CDA), Femke Halsema (GroenLinks) en Tineke Huizinga (CU) deden de aftrap. Ook Jeltje van Nieuwenhoven en Agnes hebben nu hun stem uitgebracht.
Emancipatie Agenda 2003: Welke thema’s zijn uit emancipatie-oogpunt voor 2003 het meest belangrijk?
Emancipatie.nl startte eind september jl. een serie discussie-bijdragen, en gaat daar nu in de verkiezingstijd mee door.
Hoe kijken de huidige woordvoerders emancipatie in de Tweede Kamer tegen de Emancipatie Agenda 2003 aan? In december komen hun opinies online.
Nog even terugkijken op de TK-Verkiezingen 2002 op emancipatie.nl? Bij de vrouwen op de kandidatenlijsten of de definitieve uitslag? Of bij de Slotbeschouwingen van Cisca Dresselhuys, Malou van Hintum, Jantine Oldersma en Joop Schippers? Of wilt u nog even nalezen hoe de toenmalige lijsttrekkers zich over emancipatiekwesties hebben uitgelaten? Hans Dijkstal (VVD) bijvoorbeeld: Harde afspraken over streefcijfers over het aantal vrouwen in topfuncties. Is het ministerschap géén topfunctie? En Jan Peter Balkenende (CDA), die onder meer stelde: De bestrijding van huiselijk geweld moet hogere prioriteit krijgen. De politie moet de bevoegdheid krijgen om daders van huiselijk geweld snel uit huis te verwijderen. Waar stond dat in het Veiligheidsplan van zijn Kabinet?