woensdag 6 april 2022 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 nieuwsbrieven
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  DOSSIERS  >  DOSSIERS OP ALFABET  >  DOSSIERS N
 >  NIEUWSBRIEVEN 
NIEUWSBRIEVEN - DOSSIER 007

NIEUWSBRIEVEN / RONDZENDLIJSTEN
N: nieuwsbrieven: kosteloos per e-mail toegezonden aan abonnees. Meestal kan bij aanmelding worden volstaan met opgave van eigen naam en mailadres.

R: rondzendlijsten: meestal kosteloze service waarbij je met 1 mail alle andere abonnees een bericht kunt zenden. Daarbij gelden spelregels die in de aanmeldingsprocedure bekend worden gemaakt.

Een veel te bescheiden verzameling, maar wie niet begint komt nergens. En aanvullingen zijn zeer welkom!

BelgiŽ

N

 • FemiStyle, rubriek Nieuwsbrief. Nederlands, Frans.

Europese Unie

N

 • ES-mail, nieuwsbrief van Directoraat-Generaal V (Werkgelegenheid en Sociale Zaken) van de Europese Commissie. DG V behandelt o.a. vrouwenzaken. Aanmelden door mailtje naar empl-esmail@cec.eu.int. Duits, Engels, Frans.

Nederland

N

 • Contigo Contact is een startpagina voor lesbische en biseksuele vrouwen. Het heeft een maandelijkse nieuwsbrief, aan te vragen via de site. Nederlands.
 • De Nieuwsbrief EmancipatieNet is een uitgave van EmancipatieNet, een samenwerkingsproject van Bve-instellingen in samenwerking met onder meer BVEnet en het CoŲrdinatiepunt Emancipatie Bve. Aanmelding: stuur een bericht aan info@emancipatienet.nl (met de mededeling: nieuw abonnement 'uw e-mail adres'). Nederlands.
 • FNV-berichtenservice. De Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) heeft een berichtenservice die u in staat stelt heel precies te selecteren uit welke 60 rubrieken u vakbondsnieuws wilt ontvangen. Te gretig "alles" ingevuld ? Dan kan de berichtenstroom zonder moeite worden ingedamd. Nederlands.
 • De Nieuwsbrief IIAV is een uitgave van het Internationaal Informatiecentrum en Archief voor de Vrouwenbeweging. Verschijnt onregelmatig en wordt gratis toegezonden aan relaties en klanten van het IIAV. Aanvragen: bij de Communicatie & PR afdeling via nummer 020 - 665 13 18, of per e-mail: pr@iiav.nl. Ook te vinden via deze link.
 • MAILange is de elektronische nieuwsbrief van het Landelijk Steunpunt voor Emancipatie in het HBO. Mailange verschijnt regelmatig, ongeveer twee keer per maand. Het blad is er voor iedereen die dat wil, docenten, studenten, onderwijsondersteuners. Het is vrijblijvend, gratis en op een heel eenvoudige manier te verkrijgen. Aanmelding: een bericht aan lse@bhh.han.nl met als onderwerp: subscribe mailange. U kunt zich ook on-line opgeven: invulformulier. Nederlands.

Nieuwsbrief van emancipatie.nl - Wekelijkse nieuwsbrief met de laatste berichten en links die op emancipatie.nl zijn geplaatst. Nederlands.

R

 • Artikel 13 EG-Verdrag. Bedoeld voor (nieuws)berichten over het anti-discriminatie-artikel in het EG-Verdrag en over de implementatie daarvan in Nederland. Nederlands.
 • Berichten Vrouwenverdrag. Bedoeld voor (nieuws)berichten over het Vrouwenverdrag. Geen discussielijst. Nederlands.
 • Emancipatie. Rondzendlijst voor betrokkenen en geinteresseerden bij het programma Emancipatie op Internet (1997). Daarna in gebruik gebleven. Nederlands.
 • Feminisme. Deze lijst is een initiatief van LOVER, tijdschrift over feminisme, cultuur en wetenschap. Het inititatief is ontstaan tijdens de LOVER-bijeenkomst "Het Nieuw Feministisch Manifest" die plaats vond op 25 februari 2001 in De Balie te Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomst bleek behoefte te zijn aan een platform waar mensen die zich bezighouden met feminisme elkaar op de hoogte kunnen houden van activiteiten, oproepen kunnen plaatsen en daarnaast discussies kunnen voeren over feministische issues. Lover beoogt met deze lijst een dergelijk platform te bieden. Nederlands. Medio oktober 2001 telde deze lijst ca. 230 abonnees.
 • Kenau is een discussielijst voor vrouwen- en gendergeschiedenis in Nederland en BelgiŽ en is opgericht om informatie uit te wisselen over vrouwen en geschiedenis in Nederland en Belgie. Het is een electronisch forum voor aankondigingen, oproepen, vragen, uitnodigingen tot discussie, ideeŽn, plannen, nieuwtjes enz.

Verenigde Staten

 • Men Suck - mailinglist. Nostalgie voor de oudere feministe: zo zou het geweest zijn als we in de jaren zeventig al internet hadden. Maar beter laat dan nooit. En de webms is nog maar 18. Wat opvoeding niet vermag. Aanmelding via de site. Engels.
 • Ms.Mail - de nieuwsbrief van het Amerikaanse Opzij. Aanmelding via de openingspagina van de site. Engels.
 • News We Can Use focuses on news, issues, books and Web sites of interest to women, most of which aren't heavily publicized in the mainstream media. Engels.