woensdag 6 april 2022 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 nieuw op de site
 Archief
 Nieuwsbrief
 [Afgeschermd gedeelte]
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  NIEUW OP DE SITE 
NIEUW OP DE SITE

vrijdag 5 februari 2010

Nieuwslinks (berichten in volgorde van de plaatsing vandaag):

 • Zwaardere straf voor huwelijksdwang (Justitie, 4 februari 2010). Minister Hirsch Ballin van Justitie wil huwelijksdwang harder aanpakken. De gevangenisstraf voor huwelijksdwang gaat omhoog van negen maanden naar twee jaar. De rechter krijgt straks ook de mogelijkheid voorlopige hechtenis op te leggen. Verder kan het openbaar ministerie meer opsporingsbevoegdheden toepassen, zoals het vorderen van verkeersgegevens (telefoon en internet) en de aanhouding buiten heterdaad.
 • Stien, Carry en Ans: de gouden schaatsmeisjes. Andere tijden , 31 januari 2010. Over de gouden schaatsmeiden van de jaren zestig. Stien Kaiser, Carry Geijssen en Ans Schut. Ze werden aanvankelijk weggelachen en tegengewerkt, maar sloegen in 1968 toe op het WK Schaatsen. Goud, zilver, brons in het allroundtoernooi. Stien Kaiser won op 33-jarige leeftijd goud op de Spelen van 1972 in Sapporo. Een verhaal over emancipatie. Van de vrouw en van het vrouwenschaatsen.

Onze andere sites > www.vrouwenverdrag.nl:

Onze andere sites > www.vrouwendag.nl:
vrijdag 29 januari 2010

Nieuwslinks (berichten in volgorde van de plaatsing vandaag):
 • VN-Comité houdt druk op SGP-zaak (Nederlands Dagblad, 27 januari 2010). Het VN-Vrouwencomité blijft de SGP-zaak nauwlettend volgen. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) heeft gisteren in Genève het comité geïnformeerd over de stand van zaken wat betreft het beroep bij de Hoge Raad.donderdag 28 januari 2010

Nieuwslinks (berichten in volgorde van de plaatsing vandaag):

 • Nieuwe blogspots vanuit Genève , 27 januari 2010:  - Bespreking Nederlandse overheidsrapportage begonnen  - Impressie van de middagsessie - Reactie op laatste bericht.  Nieuwe blogspots van Loeky Droesen, aanwezig namens AIM.
 • Dijksma benadrukt belang VN-Vrouwenverdrag (OCW, 27 januari 2010) .  Staatssecretaris Dijksma werd woensdag bevraagd door het VN comite ter bestrijding van discriminatie van vrouwen. Dijksma noemde in haar openingsspeech de versterkte inzet van dit kabinet voor emancipatie in het algemeen, de inspanningen om het aantal vrouwen aan de top snel te vermeerderen en de maatregelen die Nederland heeft genomen om geweld tegen vrouwen en mensenhandel in te dammen. ... Het comite had vragen over het Nederlandse prostitutiebeleid, de inspanningen op gemeentelijk en provinciaal niveau om vrouwendiscriminatie te bestrijden, het beleid rond gezinshereniging en het uitbreiden van het aantal vrouwen in hoge functies.
 • Niet-westerse vrouwen steeds later moeder (CBS webmagazine, 27 januari 2010). In 2008 werden niet-westerse vrouwen van de eerste generatie gemiddeld ruim een jaar later moeder dan in 1996. De gemiddelde leeftijd waarop autochtone vrouwen hun eerste kind kregen, steeg in die periode met bijna een half jaar. Verder hadden niet-westerse vrouwen in 2008 gemiddeld minder kinderen dan in 1996; autochtone vrouwen juist meer.
 • Verschil in levensverwachting manne en vrouwen wordt kleiner (CBS webmagazine, 27 januari 2010). De levensverwachting van in Nederland geboren meisjes in 2008 bedroeg 82,3 jaar. Dat is 4 jaar hoger dan die van jongens (78,3 jaar). Sinds 1980 is het verschil in levensverwachting tussen de seksen kleiner geworden. Mannen boekten vanaf 1980 een winst van 5,8 jaar, vrouwen zijn gemiddeld 3,1 jaar ouder geworden.woensdag 27 januari 2010

Nieuwslinks (berichten in volgorde van de plaatsing vandaag):dinsdag 26 januari 2010

Nieuwslinks (berichten in volgorde van de plaatsing vandaag):

CEDAW bespreekt en beoordeelt de vijfde Nederlandse rapportage
over de implementatie van het VN-Vrouwenverdrag
45th session: 15 januari - 5 februari 2010 in Geneve

 • Oral Statement of the Dutch CEDAW Network to the Committee for the Elimination of All Forms of Discrimination against Women on the Fifth Periodic Report from the Government of the Netherlands by Leontine Bijleveld, Hellen Felter and Linda Mans. Presentatie van de Nederlandse Schaduwrapportage, zoals opgesteld olv het Netwerk Vrouwenverdrag, en ondertekend door 54 Nederlandse organisties.
 • Klaar voor de vuurdoop. Blogspot van Leontiene Bijleveld en Linda Mans dd. 24 januari 2010, net aangekomen in Genève voor de vergadering van het CEDAW. Zie ook, verder op de blogspot:
 • Bespreking in Genève gaat beginnen! Met daarbij: woensdag 27 januari 2010 : bespreking van de nationale overheidsrapportage tussen het CEDAW-comité en de Nederlandse overheidsdelegatie geleid door staatssecretaris van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Sharon Dijksma.maandag 25 januari 2010

Nieuwslinks (berichten in volgorde van de plaatsing vandaag):

 • Meer vrouwelijke managers bij rijksoverheid (Ministerie van BZK, 22 januari 2010). In 2009 is het aandeel vrouwen in hogere managementfuncties bij de rijksoverheid gestegen naar 24,9 procent. Daarmee is de kabinetsdoelstelling van 25 procent vrouwen in hogere managementfuncties zo goed als bereikt. [...] Een extra inspanning is wel nodig bij de aanstelling van biculturele managers. [...]  Ook het vergroten van het aandeel vrouwen in de groep van directeuren-generaal en secretarissen-generaal blijft een aandachtspunt.zaterdag 23 januari 2010

Nieuwslinks (berichten in volgorde van de plaatsing vandaag):

 • Erica Verdegaal: Perverse solidariteit (NRC Next > Blog, 23 januari 2010). [...] Het proefschrift De Franchise in Pensioenregelingen van pensioenjurist Emilie Schols toont dat pensioenregelingen flink nadelig uitpakken voor laagbetaalden zoals deeltijdwerkers (vaak vrouwen), migranten, jongeren, gehandicapten en werknemers met een tijdelijk contract. Juridisch gezien is dat indirecte discriminatie. Strijdig dus met Europese wetgeving over gelijke behandeling.


[ Pagina: <<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27  >>>]

 

Opzij ...... april 2010

LOVER2010 - nummer 1

Tijd voor een abonnement !

Op de shortlist voor de Grote Geschiedenis PrijsMarja Vuijsje's biografie van Joke Smit

Overzicht van artikelen, interviews en recensies

klik hier

Nemesis 1984-2003digitaal !


Women Inc. AgencySpeakersagency voor vrouwen

[Ingezonden mededeling]FemPoli Zwolle

Hoeveel vrouwen ...... besturen in Nederland de wetenschappelijke instellingen ?

Melania helpt je...... bij het ondersteunen van vrouwenprojecten in ontwikkelingslanden

VrouwenwoensdagElke tweede woensdagavond van de maand

Mail het voort!