woensdag 6 april 2022 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 nieuw op de site
 Archief
 Nieuwsbrief
 [Afgeschermd gedeelte]
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  NIEUW OP DE SITE 
NIEUW OP DE SITE


dinsdag 16 juni 2009

Nieuwslinks (berichten in volgorde van de plaatsing vandaag):

 • Aparte lessen voor vrouwen tijdelijk toegestaan (NRC-Handelsblad, 16 juni 2009). Minister Eberhard van der Laan (Integratie) wil onder strikte voorwaarden voorlopig nog toestaan dat inburgerende vrouwen apart van mannen les krijgen. Ook al is dat in strijd met onze grondwaarde dat vrouwen en mannen gelijk zijn.
 • Esmé Wiegman-van Meppelen Scheppink: In iedere overtijdbehandeling klinkt een noodklok (ChristenUnie, 15 juni 2009). Het kabinetsbesluit over de overtijdbehandeling is wel degelijk een verbetering van de bestaande praktijk, aldus deze reactie op de SGP'ers Bas van der Vlies en Willem de Wildt.
 • Bas van der Vlies en Willem de Wildt: Abortusvoorstel kan christen in slaap wiegen (Nederlands Dagblad, 15 juni 2009). De aankondiging van het kabinet om de overtijdbehandeling (een vroege abortus) onder de Abortuswet te laten vallen stelt volgens de SGP niets voor. De partij roept christelijk Nederland op om zich met dit plan niet in slaap te laten wiegen.
 • G. Kleiverda, E. H. Swaab en R. Gomperts: Huisartsen moeten toegang krijgen tot de abortuspil (Nederlands Juristenblad, 2009/23, volledige tekst alleen online voor NJB-abonnees ). De voorgestelde Baz-wijziging maakt de overtijdbehandeling zonder vergunning niet strafbaar De toenemende populariteit van de abortuspil die sinds 10 jaar op de Nederlandse markt is roept de vraag op of de overtijdbehandeling (OTB) door huisartsen mag worden uitgevoerd.Voorheen was een OTB alleen mogelijk door middel van een curettage. Bij een zeer jonge zwangerschap, zoals tijdens de OTB-periode, verdient vanuit wetenschappelijk oogpunt medicamenteuze behandeling met de abortuspil Mifegyne...

Eerder over dit onderwerp:
maandag 15 juni 2009

Nieuwslinks (berichten in volgorde van de plaatsing vandaag):
woensdag 10 juni 2009

Nieuwslinks (in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Sanne van der Kolk: Actie: meer vrouwen een lintje (Algemeen Dagblad, 9 juni 2009). Meer Zuid-Hollandse vrouwen zouden tijdens de lintjesregen rond Koninginnedag een lintje moeten krijgen. Nu is ruim één op de drie lintjesdragers een vrouw, dat percentage moet zeker omhoog. Dat zeggen het Kapittel voor de Civiele Orden die de aanvragen voor een lintje beoordeelt en E-Quality, het kenniscentrum voor emancipatie. Ze hebben samen de actie ‘Lintje zoekt vrouw in Zuid-Holland’ opgericht.woensdag 3 juni 2009

Nieuwslinks (in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Factsheet Vrouwen in mannenwerelden (E-Quality, 3 juni 2009). Eigenlijk is het vreemd dat we, na ongeveer 125 jaar emancipatie, nog steeds praten over ‘mannen- en vrouwenberoepen’. Toch is het nog steeds zo dat in bepaalde sectoren of branches beduidend meer mannen dan vrouwen werken. Deze factsheet geeft de actuele ontwikkelingen weer rond 'vrouwen in mannenwerelden' en belicht een aantal belemmeringen die er voor zorgen dat het aantal vrouwen in mannenberoepen nauwelijks toeneemt.dinsdag 2 juni 2009

Gesignaleerd:

 • hspace=0  Fotoverslag Vrouwelijk leiderschap in de politiek (IIAV.nl, juni 2009). Op woensdag 13 mei vierde het IIAV, samen met het Nationaal Archief en het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP), het 90 jarig jubileum van het vrouwenkiesrecht. Bekijk de middag aan de hand van foto’s.
dinsdag 26 mei 2009

Gesignaleerd:

 • Proud2bme.nl - Als je problemen hebt met eten, heb je dan direct een eetstoornis? Wanneer heb je eigenlijk een eetstoornis? En wat is het verschil tussen een eetprobleem en een eetstoornis, of is dat hetzelfde? Om te beginnen bij de eerste vraag: nee, als je problemen hebt met eten heb je niet direct een eetstoornis. Een eetprobleem is niet hetzelfde als een eetstoornis. Het grootste verschil is dat een eetstoornis je hele leven en functioneren negatief beïnvloedt en in de weg staat, terwijl dit bij een eetprobleem niet het geval is.

Nieuwslinks (in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Latino-vrouw wordt hoogste rechter VS (De Volkskrant, 26 mei 2009). De Verenigde Staten krijgen als het aan president Obama ligt, een latino in het Hooggerechtshof. Obama heeft besloten rechter Sonia Sotomayor (54) voor te dragen voor een plaats in het hoogste rechtscollege van het land. Dit meldt het persbureau Associated Press op basis van bronnen in regeringskringen. De officiële bekendmaking van de benoeming wordt vanmiddag verwacht.
 • Iris Kiewiet: Women are not a threat to national security (De Volkskrant, Oog, 26 mei 2009).
  • Mensenrechtenactiviste en advocate Shirin Ebadi beoefent haar vak in Iran, ondanks Iran's beperkende regels voor vrouwen. Zij gaf internationaal vele lezingen en schreef o.a. het boek 'Iran, awakening - a memoir of revolution and hope'. In 2003 won zij de Nobelprijs voor de Vrede. In Iran staat ze onder druk haar internationale lezingen en het verdedigen van enkele leden van de Baha'i te beeindigen
  • In illustraties en schilderijen komen de mens en zijn transformerende kwaliteiten voor. Soms bovenwerelds genoemd, en juist in de aardse realisering ligt de schoonheid. Verhalen en mythen bevatten eeuwenoude wijsheden die in het dagelijks leven naar voren komen. Deze observaties worden als aantekeningen en portretten verbeeld. Iris Kiewiet woont en werkt in Canada.
  • Zie ook het artikel van verslaggever Rob Vreeken.
 • Janneke Hamelink en Puck de Ridder: Vrouwen grijpen de macht (De Volkskrant, 25 mei 2009). Het zal niet lang meer duren voor vrouwen de macht overnemen van mannen.  In het hoger onderwijs hebben meisjes tegenwoordig de overhand. Al sinds 1995 halen meer meisjes dan jongens een vwo-diploma in Nederland. Dertig jaar geleden lagen die verhoudingen anders. Dit heeft consequenties voor de maatschappelijke rollen van vrouwen en mannen.maandag 25 mei 2009

Nieuwslinks (in volgorde van plaatsing vandaag):

 • Toine Heijmans: Tweede Nederlandse vrouw op top Everest (De Volkskrant, 25 mei 2009). Bernice Notenboom heeft afgelopen weekend als tweede Nederlandse vrouw de top van de Mount Everest bereikt. Ze stond in een storm op de top van de hoogste berg ter wereld (8848 meter), om half acht lokale tijd, samen met haar Oostenrijkse gids en vriend.


[ Pagina: <<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27  >>>]

 

Opzij ...... april 2010

LOVER2010 - nummer 1

Tijd voor een abonnement !

Op de shortlist voor de Grote Geschiedenis PrijsMarja Vuijsje's biografie van Joke Smit

Overzicht van artikelen, interviews en recensies

klik hier

Nemesis 1984-2003digitaal !


Women Inc. AgencySpeakersagency voor vrouwen

[Ingezonden mededeling]FemPoli Zwolle

Hoeveel vrouwen ...... besturen in Nederland de wetenschappelijke instellingen ?

Melania helpt je...... bij het ondersteunen van vrouwenprojecten in ontwikkelingslanden

VrouwenwoensdagElke tweede woensdagavond van de maand

Mail het voort!