Commentaren op de Meerjarennota
(april 2000)

 
Commentaren op verzoek van de redactie van emancipatie.nl  
Grondige discussie over de Meerjarennota Emancipatiebeleid 2000 is niet alleen een wens van Staatssecretaris Verstand-Bogaert zelf, maar is ook een belang van ons allemaal. Uitdrukkelijke reacties op (onderdelen van de) nota zijn gevraagd aan een aantal adviesorganen en enkele emancipatie-instituties en -organisaties. Wellicht zal de Tweede Kamer er eveneens een discussie aan wijden. Niet minder belangrijk echter is, dat ook anderen aan de discussie deelnemen, met liefst concrete voorstellen en suggesties voor het Meerjarenbeleidsplan Emancipatie dat de Staatssecretaris eind 2000 gereed wil hebben.

De redactie van emancipatie.nl heeft een zevental gezaghebbende genderdeskundigen op de verschillende domeinen gevraagd om een aanzet voor de komende discussie te geven. We hebben hen de volgende vraagpunten meegegeven:

  • wat is je algemene indruk?
  • wat vind je positieve elementen?
  • wat mis je?
  • hoe beoordeel je de aangedragen beleidsrichtingen?
  • welke focuspunten voor bv. verduidelijking, aanvulling, aanscherping of andere verbeteringen zou je willen aanreiken aan de maatschappelijke organisaties, de regerings-adviesorganen en de Tweede Kamer, die de nota de komende tijd immers gaan bespreken?

Inmiddels hebben wij de gevraagde bijdragen online kunnen zetten:

We constateren met plezier dat elk van de ‘commentatoren’ in toon en wijze van beoordeling een eigen, individuele invulling aan ons verzoek heeft gegeven. Juist die verscheidenheid biedt inspiratie, niet alleen voor de verder discussie op de onderscheiden domeinen, maar ook voor het gesprek over de samenhang tussen die domeinen.

We zien uit naar het verdere verloop van de discussie.

Redactie emancipatie.nl
April 2000