woensdag 6 april 2022 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 Klein vuil
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  VARIA  >  KLEIN VUIL 
KLEIN VUIL
  • ''Werkende vrouwen zijn stresskipjes'' (MKBnet Nieuwsbericht, 18 oktober 2003, met als bron HP/De Tijd nr. 41). Werkende vrouwen gaan meer naar de dokter, klagen vaker en lopen langer met stress rond dan mannen. Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) besteedt extra aandacht aan vrouwen jonger dan 36 jaar die een WAO-uitkering aanvragen, om erachter te komen waarom dit zo is.


  • Albert De Booij: ''Je kunt een kind van 34 toch niet opzadelen met een besluit over zo'n stoomschip?'' Uitspraak over staatssecretaris Medy van der Laan, in het gelijknamige artikel van Jan Hoedeman in De Volkskrant van 11 juli 2003.


  • Wederom Raoul Heertje, nu met: Tien Vrouwen (Parool, 24 mei 2003, column). Tien vrouwen in het kabinet. Echte vrouwen! Wat een gigantische omwenteling. Tien vrouwen, dat is als je het even snel uitrekent, ten minste twintig borsten. Een enorme overwinning voor het feminisme.


  • Elsevier, 17 mei 2003

    ''Zonder ambitie - Zelden bereiken Nederlandse vrouwen de top, en als ze werken, zijn ze lastig, duur en overdreven vaak ziek, zwak en misselijk. De reden? Niet het glazen plafond of de machocultuur bij bedrijven waar de vrouwenbeweging al te graag naar verwijst. Vrouwen willen liever helemaal niet werken. Rijp voor een facelift: de vrouwelijke arbeidsmoraal in Nederland''.
[ Pagina: <<< 1 2 ]