woensdag 6 april 2022 Home Zoek Contact Veel gestelde vragen Sitemap Print deze pagina  
 
 
 
Actueel
Nieuw op de site
Dossiers
Focus
Den Haag
Emancipatie algemeen
Varia
Servicepagina
Onze andere sites
 
 nieuw op de site
 Archief
 Nieuwsbrief
 [Afgeschermd gedeelte]
 
 Naar de vorige pagina
 
 
 >  NIEUW OP DE SITE 
NIEUW OP DE SITE

maandag 22 februari 2010

Onze andere sites:  www.vrouwendag.nl
 met  landelijke, provinciale en plaatselijke activiteiten.
vrijdag 19 februari 2010

Onze andere sites:  www.vrouwendag.nl met  landelijke, provinciale en plaatselijke
activiteiten.
donderdag 18 februari 2010

Onze andere sites > www.vrouwenverdrag.nl:

 • Regering moet meer doen om rechten van vrouwen te waarborgen. VN doet aanbevelingen. Persbericht dd. 18 februari 2010 van het Netwerk VN-Vrouwenverdrag in reactie op de Concluding Observations van het CEDAW. Hieruit:
  • Het VN-Comité is opvallend kritisch over Nederland, dat zich naar zijn mening te weinig gebonden acht aan het VN-Vrouwenverdrag. Het betreurt dat de Staat in rechtszaken het standpunt innam dat geen beroep kan worden gedaan op het Verdrag.  
  • Het Comité is bezorgd over de voortdurende structurele ongelijkheid tussen mannen en vrouwen opd arbeidsmarkt.... En is diep bezorgd dat er nog steeds slachtoffers van vrouwenhandel in vreemdelingendetentie zitten.
  • Het Comité noemt ook positieve punten, zoals preventie en bestrijding an eerwraak en vrouwenbesnijdenis.
   De kritiek komt deels voort uit informatie die het Comité putte uit de Schaduwraportage 'Women's Rights - Some Progress, Many Gaps; dat namens 54 Nederlandse vrouwenorganisaties aan hen was voorgelegd.
 • Concluding Observations of de CEDAW on the fifth periodic report of the Netherlands and Aruba. CEDAW heeft na de behandeling, januari/februari 2010, van de vijfde Nederlandse rapportage inzake de implementatie van het VN-Vrouwenverdrag zijn Concluding Observations gepubliceerd. Later volgt nog een persberichten van de kant van de opstellers van de Schaduwrapportage.
 • Nieuwe Blogspot VN-Vrouwenverdrag:
  • Leontine Bijleveld: Geld voor vrouwenorganisaties? 15 februari 2010. 'Een verontwaardigd gemompel steeg op uit de banken met NGO-vertegenwoordigsters toen Ferdi Licher, Directeur Emancipatie, tegen het CEDAW-Comité zei dat meer dan de helft van de 54 organisaties, die het schaduwrapport hadden ondertekend subsidie van de regering ontvingen.'woensdag 17 februari 2010

Nieuwslinks (in volgorde van plaatsing):

 • Minke Douwesz wint OPZIJ-prijs met 'Weg'(Volkskrant, 16 februari 2010). Minke Douwesz wint met haar roman Weg de Opzij Literatuurprijs, de jaarlijkse prijs van 5.000 euro voor het beste literaire werk van een Nederlandstalige schrijfster. Volgens de jury ‘munt Minke Douwesz uit in droge, gedetailleerde beschrijvingen van het dagelijks leven van gynaecologe Edith’.

Onze andere sites > www.vrouwendag.nl:

Agenda:
dinsdag 9 februari 2010

Nieuwslinks (berichten in volgorde van de plaatsing vandaag):

 • Gelijke beloning belangrijk voor vrouw (Telegraaf, 10 februari 2010). Hoogopgeleide vrouwen vinden werkgevers vooral aantrekkelijk wanneer ze mannen en vrouwen hetzelfde salaris geven. Om topvrouwen aan te trekken, doen werkgevers er goed aan ze hetzelfde te betalen als mannelijke werknemers en dit ook uit te dragen.

Onze andere sites > www.vrouwendag.nl:

 • Ook in de volgende plaatsen zijn inmiddels aktiviteiten rond vrouwendag 2010 al op de site vermeld:maandag 8 februari 2010

Nieuwslinks (berichten in volgorde van de plaatsing vandaag):

 • Gelijke behandeling voetbaltalenten (Overijssel.nl, 8 februari 2010). Voetbalbond KNVB en sportbond NOC*NSF moeten voetbaltalenten gelijk behandelen, of het nu jongens of meisjes zijn.
 • 'SGP gaat vrouwen uit Kamer weren via omweg' (Elsevier, 8 februari 2010). De orthodox-gereformeerde partij SGP wil geen vrouwen in de Tweede Kamer, maar vreest voor een discriminatieverbod en is druk bezig strategieën te bedenken die dat moeten vermijden. Volgens  De Telegraaf wil de partij vrouwen op de kieslijst plaatsen, maar zodra zij worden gekozen moeten de vrouwen afstand doen van hun Kamerzetel zodat een man haar werk kan overnemen.
 • Theo Besteman: SGP gaat vrouwen weren via trucs. Gekozene staat haar zetel af aan een man (De Telegraaf, 8 februari 2010). De SGP wil voor het eerst vele vrouwen boven aan haar kieslijst voor de Tweede Kamerverkiezingen zetten. Maar worden zij gekozen, dan zien zij allemaal van hun Kamerzetel af en nemen lager geplaatste mannen hun plaats in.zaterdag 6 februari 2010

 • Kabinetsplan AOW treft vrouwen extra hard (FNV, februari 2010). Het kabinet wil AOW-rechten koppelen aan het arbeidsverleden. dit heeft grote gevolgen voor de AOW-rechten van vrouwen. Die zullen ook in de toekomst vaak geen veertig dienstjaren halen vanwege hun zorgtaken. Ook bij jongere generaties gaan vrouwen vaak minder werken of stoppen ze met werk als er kinderen komen. Mannen doen dat niet of veel minder. Via de site van de FNV vrouwenbond kunt u uw e-mail aan een Tweede Kamerlid aanvullen met een tekst over de AOW-rechten van vrouwen.

Onze andere sites: www.vrouwendag.nl:

 • Ook in de volgende plaatsen zijn inmiddels aktiviteiten rond vrouwendag 2010 al op de site vermeld:


[ Pagina: <<< 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27  >>>]

 

Opzij ...... april 2010

LOVER2010 - nummer 1

Tijd voor een abonnement !

Op de shortlist voor de Grote Geschiedenis PrijsMarja Vuijsje's biografie van Joke Smit

Overzicht van artikelen, interviews en recensies

klik hier

Nemesis 1984-2003digitaal !


Women Inc. AgencySpeakersagency voor vrouwen

[Ingezonden mededeling]FemPoli Zwolle

Hoeveel vrouwen ...... besturen in Nederland de wetenschappelijke instellingen ?

Melania helpt je...... bij het ondersteunen van vrouwenprojecten in ontwikkelingslanden

VrouwenwoensdagElke tweede woensdagavond van de maand

Mail het voort!